Bidsår og stress

 Nu har adskillige ivrige kaninejere ville overbevise mig om kaniner i bunke frit i haven og herfra kommer der et rungende NEJ.

 Det tager lang tid at sætte kaniner sammen- burde man så ikke tænke lidt over hvis behov det er? Hvis dyrene vil være i flok, så vælger de det selv uden problemer!

 Vi er ikke tilhænger af mode i dyreverden, mange dyr har gennem årene været ofre for menneskers skøre ideer. Her holder vi kaninerne som kæledyr, selvom ungerne skal slagtes, de har deres faste bur, der gerne forlades for en hoppetur rundt på gulvet, men også indtages igen med glæde-det er tryghed i en kanins liv. De kan se hinanden på et lille stykke vi har ladet være åbent med volierenet, og det fungere fint. Man kan se at de der ikke er ude kigger efter den der hopper uden "sure" miner, alle er ude mindst hver anden dag.

 Vi har ikke kun 1 gang men flere gange købt en stakkel fra det smarte og nemme frie hold af kaniner=ingen problemer med bure, udmugning og motion af kaninerne, jo det er smart især med de sygdomme der kommer i jorden, ræve og rovfugle, magt kampe kaninerne imellem. 

 Dak er sidste skud på stammen,fyldt med bidsår, mangler et stykke af øret og formentlig venter hun unger , indavl-jo eftersom der rendte over 100 kaniner rundt i en baghave, hvor hunner og hanner var delt af et 50 cm. vakkelvorent hegn. En forvirret kvinde der flyttede ind for et par år siden og nu ejer af en gennem gravet baghave med de stakkels dyr uden læ , halm eller det mindste orden på tingene. Jeg kender ikke reglerne for ude kanin , men vi har det bedst med dyrene har det lunt og trygt. 

Sårene er ved at hele

Kraftige bid i øret og omkring halsen

Aflivet

Dak blev aflivet efter bare 2 md. i trygge rammer, hun blev aldrig helt sund og rask, bidsårene helede ikke som de burde, hun drak en halv liter vand i døgnet(mere end de andre) og da vi tjekkede hende efter da hun var aflivet havde hun adskillige bylder under huden, hendes indre organer var næsten sorte-SÅ stop det moderæs med kaniner der "bondes" sammen! 😥

Det ser umiddelbart ud til visse kanin hjem er lukket under "frikanin" og godt det samme, når man ser en kanin operet for byld, en der har brækket ryggen så tænker vi ;HVIS BEHOV ER DET?